20100315

an apple a day keeps the doctor awayyy


alhamdulillah aku dah buat keputusan, x nak amek medic
mungkin ambil gigi o farmasi
knp x nak amek medic? woahh
banyak siud bendala kna hafal dan ak takut terbunuh orang.haha(tak konkrit pny alasan)
eventho keluarga aku suh amek medic, xpela..
as long as my mom tak kisah amek ap, so ak amek bnda selain doktor.

eh aku pun ade terbaca satu blog ni *thanks to sari coz bg ak link dye
blog ni cte psl pengalaman mereka2 yang amek farmasi, perubatan dll..

Cabaran? Bila ambil medik ni, silibus sangat banyak. Jadi banyaklah hafalan perlu dilakukan. Exam pun sangat banyak. Apa yang penting, memerlukan kerajinan yang amat sangat sebab banyak benda kena hafal. Pemahaman hanya memainkan peranan yang kecil, menyebabkan pelajar yang terer Fizik atau Math tak suka.

hah. ayat ni la yg mematikan hasrat aku nak amek medik. coz aku minat fizik dan aku ni tak dala kuat sgt menghafal, itulah sebab aku x nak amek

btw, kepada mereka yang nak amek medik tak payahla tukar fikiran, tak pasal2 doktor kat mesia ni kurang dan nant aku masuk hospital, aku kna rawat dri aku sndri pulak ,taknak2.



so, GOOD LUCK

kepada semua.semoga kite dapat mencapai impian kita. FIGHTING!

10 comments:

nawal said...

kales.. ameklah gigi!

khaliesah said...

insyaAllah
kna start jge gigi mulai skrg.haha

aisyah. said...

adeyh..
ni rase nak amek denstist ni..
adoi..~~

nabilah halimi said...

kau amik gigi?
aku pun same
medik mmg tolak awal sejak dahulu kala lg
haha

khaliesah said...

aisyah
lek ar wei.
ak rs ko bole bwk.ko kan kuat mghafal

khaliesah said...

nbilah
jum2 amek gg.huhu

zida said...

hahaa.
but i hate physics.
so how?
=P

khaliesah said...

okehla tuu
amekla medic.huhu

anis;LaDolceVita. said...

yeah,
fighting ek.
n one more.
aku suke pic yg atas tu.
tee hee.
;DDD

khaliesah said...

hehe.
nk cr doktor nsem
amikala yamapi
penyeri blog.muahahahahahaha