20100228

Future Saya, Bagaimanakah?


pukul 9 malam tadi aku dan ayah aku ada wat research sikit pasal course
yang aku bole ambik kat u nanti. tapi banyak sangat kos yang aku tak berminat, emm..aku ulang balik TAK berminat bukan minat oke, sampai aku tak tau aku nak pilih hape.huhu. masalah2. bila baca description dye, subjek ape dye belajar. pergh. memang buat aku hilang semngat betolla. baru baca tuh belom belajar lagi. adoii.

firstly memang semangat nak amek QS. tapi ble aku baca yang dia perlukan banyak kira2. adoii. tolak tepi kejap.

secondly cari pasal biomedical ntah hape kebenda name dye pun aku x ingat tapi macam menarik sebab aku dah terpengaruh cakap ayah aku yang kos tu nanti kerja dalm lab..siasat2. aku dah terbayang diri aku jadi Horatio CSI miami
tuh. tapi cari punya cari description dye, tak jumpa2 aku dah fedup.huhu. rasa nak bakar google pun ada jugak.

pastu carila pasal sains hayat..sampai ke mana kos tu bley bawak aku. erm menarik sebab dia banyak cabang. tapi tak baca pulak description dia. malas punya pasal.
and then bila dah bengang sebab tak jumpa kos yang dicari2 tambah pulak description bi yang aku tak paham kejadah dye cakap. dengan semangat aku cakap, jadi doktor je lah!
haha! tapi setelah dipikir2 ditilik2 nasib aku bila jadi doktor nanti. tak payahla. nanti macam mana aku nak jadi isteri mithali bila kahwin nanti kalau sebok memanjang.hak3
jadi, aku berminatla nak jadi pharmacists keje yang lower sikit tahap kebusyan dye dari doktor.
tapi still tak tau lagi. still buat researching. kita tengokla macam mana nanti depends on result jugakkan.
dan aku ada jugak baca pndgn2, pngalaman2 mereka yang tgh further in pharmacists. dorang kata memang tough sebab banyak kena hafal. lagi2 nama drugs ubat dll.

setelah dipikir2 balik, takda course yang senang kat dunia ni.tapi kalau masuk AF senang kut.haha. dan yang pentingnya kesungguhan kita nak belajar, dan keikhlasan kita untuk menuntut ilmu tuh. InsyaAllah nanti semua perkara di mudahkan Allah. jadi doakanlah aku dapat menemui kos aku yang tercinta.haha. *sorila dah mereng malam2*

then, adieu.. jalcha ;)

17 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

jd doc la khlaies.. ;)
cm comel je
cm dlm cite 5 thn 5 bln ngn aA+bB je

khaliesah said...

wahh. best jugak
nanti jumpa benji.haha
best2 XD

syafiqah.syahirah said...

haha.
gatal kaw!
perasan

khaliesah said...

huhu.skaliskala.hak3

zida said...

hahaha.
jadi je la doctor.
hak3
pehh. siap pk psl kawen.
dasat kau!
heheh~

khaliesah said...

haha.ms dpn~
hak3

nabilah halimi said...

jadi dokter la khales
mcm cantik je dgn kau
pharmacist pun ok jgk

khaliesah said...

doktor?
adoii takpelah. aku takut nanti terbunuh org.haha

pharmacists tu pikir2 dulu

Affan said...

jadilah dokter yang bermasyarakat...
rela menolong pada sesama...

nawal said...

huhu.. bestnyer khales, bapak ko tolong skli.. en. rahim ni mmg baek lah!

pharmacist? ok gak..

aku bygkan ko pakai bju putih tu.. waaa... kiut doh!!

*ye ke?*

hahahah!

khaliesah said...

affan.insyaAllah.huhu.tapi doktor tak kut..

nawal. mmg baek..tgk anaklah.haha. kiut?.mesti ar..baahahaha
*perasan*

Affan said...

Lagi nunggu pengumuman ujian sekolah atau Universitas sih?

khaliesah said...

ujian sekolah.SPM.
maybe prtghan bln 3 keluar

Affan said...

Wah, kalau saya besok Senin nak memulai Ujian Akhir Semester Ganjil.
So, mohon do'a-nya ya...

khaliesah said...

insyaAllah ;)

Anonymous said...

khalies
kita kan pasangan duet
takpayah isi upu la

:D

budakpalinghotcun

khaliesah said...

kalo kte mng first audition ak x isilah.haha


bdk lagi cun dari budakpalinghotcun